Sigurnost

Brojke su zastrašujuće. 5,5 milijuna pokušaja provale u cijelom svijetu, samo u Njemačkoj više od 150.000 u 2014., s tendencijom rasta i uz istovremeni pad stope rasvjetljavanja slučajeva. Mnogi od tih pokušaja provale mogli su biti osujećeni slučajnostima, sigurnosnim sustavima ili jednostavno dobro osiguranim prozorima i vratima. Jer prozori, balkonska i dvorišna vrata su slabe točke u kući. Većina provala se obavlja na ovaj način. 

Kako se tome možete suprotstaviti? Uvijek zatvorite prozore i vrata kada izlazite iz kuće. Ovo jednostavno pravilo otežava krađu. Ostale opcije uključuju protuprovalne okove, dodatne brave ili čak rešetke ispred prozora. Sve ove sigurnosne mjere podijeljene su u različite klase otpornosti. Klase otpora su podijeljene od RC 1 do RC 6. Najviša razina je najbolja. U pravilu su klase RC 1 i RC 2 sasvim dovoljne, a to se lako može postići i sa prozorskim sustavima KBE PVC stolarije. 

Obratite se nadležnom proizvođaču prozora i potražite detaljan savjet. Svaka životna situacija i svaka potreba za sigurnošću je individualna