Prozori izrađeni od dva različita materijala kao što su PVC-aluminij ili drvo-aluminij ovih dana nisu ništa neobično. To je stalno rastući tržišni segment i u pojedinim zemljama te kombinacije već čine većinu prozora. 

KBE odgovara na ovu sve veću potražnju i nudi aluminijsku oblogu kao rješenje nazvano AluClip za svoj sustav 76. 

Prednost ovih kombinacija leži u prednostima pojedinih materijala. Aluminij je oduvijek impresionirao elegantnim izgledom i gotovo neograničenim brojem opcija boja i premaza. Osim toga, aluminijske obloge daju dobre vrijednosti za stabilnost i posjeduju veliku otpornost na vremenske uvjete.

PVC profili pružaju osnovu za sustav KBE 76 AluClip, jer su aluminijske obloge samo pričvršćene. To znači da toplinsku i akustičnu izolaciju osigurava PVC profil, koji je ovdje oduvijek imao svoju veliku snagu. Čak i unutar dnevnog boravka, mnogi percipiraju bijele plastične profile kao ugodnije i ne tako hladne kao aluminijski profili. Bijeli plastični profili su neovisni o trendovima i izgledaju jednostavno i neutralno godinama. Postojani su i jednako elegantni i nakon što je cijeli interijer zamijenjen.