Sustavi podiznih i kliznih stijena vjerojatno su najelegantniji način stvaranja prostora preplavljenog svjetlošću. KBE upravo to postiže s AluClip verzijom PremiDoor 76. Veliki klizni elementi, široki do 6,5 m i visoki 2,4 m, prenose fantastičan osjećaj prostora i novu vrstu stila života. 

Dubina konstrukcije od 76 mm, u kombinaciji sa središnjom brtvom velikog volumena u središnjoj bravi i inteligentnom konstrukcijom s pet komora, jamči izvanrednu vrijednost toplinske izolacije od Uf = 1,4 W / (m²K) – s istovremeno vrlo uskim profilima.

Sustav se lako otvara i zatvara te impresionira ostakljenjem. Bez obzira radi li se o tisućama RAL boja ili lakiranju i postupcima boja kao što je praškasto premazivanje ili eloksiranje, mogućnosti oblikovanja su gotovo neograničene. KBE je glavni fokus usmjerio na funkcionalnu pouzdanost i jednostavnost za korištenje, pa se moderna trostruka stakla do 50 mm debljine koristite bez problema. 

 

Stakla, od kojih neka zbog golemih elemenata mogu težiti i nekoliko stotina kilograma, još uvijek se mogu iznenađujuće lako i tiho gurnuti preko praga bez prepreka. Ukratko, može se reći da je PremiDoor 76 AluClip pravi šampion među podizno-kliznim stijenama, posebno u područjima toplinske izolacije, slobode oblikovanja, jednostavnosti korištenja i funkcionalnosti.